2017 nyár végi Brno-i bőráru kiállítás

Meglátogattuk az 50. KABO bőráru kiállítás helyszínét

A Brnoban levő KABO bőráru kiállítás a legelső Európában a következő évi szezonra vonatkozóan. Idén augusztus 19. és 21. között rendezték meg az 50. kiállítást a Cseh Köztársaságban, Brno-ban.

Brno Csehország második legnagyobb városa, lakossága kb. 400 ezer fő. A város a Svitava és a Svratka folyó összefolyásánál fekszik. Egyaránt közel található a szlovák és az osztrák határhoz is. A Brno-i kiállító központ az egyik legnagyobb ilyen építmény Európában, világszinten is a 23. legnagyobb kiállító létesítmény. A komplexum 1928-ban nyílt meg, és azóta kisebb megszakításokkal minden évben tartanak itt vásárokat.

Brno Bajától, a cégünk székhelyétől csak 4,5 óra autóútra fekszik, ezért szívesen megyünk erre a Nemzetközi Bőráru Kiállításra.

Kik voltak a kiállítók a rendezvényen?

Ez a bőráru kiállítás főleg cseh, szlovák, lengyel és német kiállítók részvételével lett megrendezve. Elmondhatjuk, hogy ez egy helyi vagy kelet-európai kiállításnak tekinthető. A Cseh Köztársaság gazdasága a kelet-európai régióban a legerősebb a lakos-számra vetítve. Ugyanez vonatkozik a bőrdíszmű iparra és a bőráru kereskedelemre is. Továbbá jó néhány kiállító jelent meg nagy német márkák disztribútoraiként táska, illetve pénztárca kollekciókkal. Hozzá kell tenni, hogy ezeknek a termékeknek az ára annak ellenére, hogy műbőr termékek voltak, mind a táskák mind a pénztárcák árai aránytalanul magasak voltak. Talán a cseh piacon el lehet azokból adni ezeken a magas árakon. A magyar piacon műbőr pénztárcákat és műbőr táskákat lehetetlen értékesíteni ilyen magas árakon. A néhány jelenlevő lengyel cég saját táska és pénztárca kollekcióval jelent meg, Ők ezeket az új kollekciókat állították ki a KABO-n.

2017 KABO bőráru kiállítás

Milyen új terendeket láttunk a kiállításon?

Szemlélve a standokon kiállított új tavaszi-nyári táska és pénztárca kollekciókat, az volt csak megállapítható, hogy a kék színű pénztárcából és táskából valamennyivel több kollekciót szerepeltettek a kiállítók táskákból és pénztárcából a más színű kollekciókhoz képest. A tavaszi-nyári színekre vonatkozóan megállapítható még, hogy azok kellemes visszafogott pasztell színek. A táska és pénztárca kollekciók továbbá zöld, narancssárga, citromsárga, bézs, valamennyi fehér és piros színekből készültek.

Hamarosan Milánóba látogatunk a MIPEL-re

A Brno-i KABO bőráru kiállítás után nagyon várjuk a milánói MIPEL táska és pénztárca kiállítást. Ez Európa legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű kiállítása. Azon a kiállításon láthatóak lesznek majd a legfontosabb olasz, francia, spanyol, német tervezők és dizájnerek kollekciói. Ezek a kollekciók már jelentősen megszokták határozni a következő évi tavaszi-nyári szezon szín és formavilágát a táska és pénztárca divat terén.