Miért érdemes bőr pénztárca modellre váltani?

Sokan közülünk nagyon tudnak ragaszkodni bizonyos használati tárgyakhoz: mindannyian birtokoltunk már valamit, ami szinte hozzánknőtt a hosszú évek során. Kedvenc használati eszközeinkhez,- ilyen lehet akár a pénztárca is, amelyhez szinte érzelmi szálak köthetnek a sokéves használat miatt. Egy jól megszokott, kézre álló tárcában szinte csukott szemmel is megtaláljuk a dolgainkat. Sajnos azonban egyes ilyen tárgyak minősége gyakran nem olyan tartós, hogy az mindennapos, intenzív használat mellett is megállja a helyét. A pénztárcák esetében a férfiakra talán jellemzőbb, hogy jóval annak szavatossági ideje lejárta után is használják a megszokott darabot. A hölgyek esetében a divathoz való igazodás tapasztalatunk szerint többször eredményez pénztárca-váltást. Bizonyos esetekben egy pénztárcának szentimentális értéke is lehet tulajdonosa számára.

És bár semmi sem tarthat örökké, a valódi bőr pénztárcák igen sokáig hű társaink lehetnek.

Cikkünkben áttekintjük

  • Melyek lehetnek az okai annak, hogy lecseréljük régi pénztárcánkat?
  • Miért érdemes a valódi bőrből készült pénztárca modellt választani műbőr társaik helyett?
Miért érdemes bőr pénztárcára váltani - Banner-1

Melyek lehetnek az okai annak, hogy lecseréljük régi pénztárcánkat?

Széles skálája van a régi pénztárca lecserélése mellett szóló indokoknak. Egészen onnan, hogy régi pénztárcánk elavult, tönkrement, vagy egyszerűen meguntuk. Az is előfordulhat, hogy haladni szeretnénk a korral és a kártyáinkon szereplő adataink megóvása érdekében RFID védelemmel rendelkező, modernebb darabra szeretnénk váltani. Akár az is megeshet, hogy életstílus váltás miatt vékonyabb pénztárcával is megelégszünk, esetleg már pórul jártunk a farzsebben hordott papír- és aprópénzek rendezetlensége miatt.

De tartalmazhat a régi pénztárcánk sok-sok emléket vagy csak egy nekünk kedves ajándék volt, előfordulhat, hogy nem tudunk könnyen lemondani róla.

RFID pénztárcák

RFID

Aki most veszi meg első pénztárcáját, annak inkább a kisebb méretű sportosabb, bőr tárcáinkat ajánljuk. Ez megkönnyítheti az átállást vásárlóinknak, hogy az eddig szerteszét heverő, mindig másik nadrágzsebből előkerülő bankjegyeiket rendezetten áttekinthessék.

Talán nem is kell mondanunk, hogy nadrágzsebben tárolni a papírpénzt vagy a bankkártyákat nagyobb kockázattal jár. Hiszen így könnyen elhagyhatjuk értékeinket. Szintén nem a legjobb taktika az első randin a gyűrött bankjegycsomaggal – lenyűgözni – a partnerünket.

A régi pénztárcát minőségi okokból lecserélőknek már nem kell mondanunk, milyen hasznos funkciói lehetnek egy jó tárcának. Amikor azonban a szeretett, régi pénztárca már nem őrzi megfelelő biztonsággal iratainkat, pénzünket, meg kell tenni a lépéseket az új tárca kiválasztására. Webáruházunkban kapható bőr pénztárcáink patinás, vagy elegáns megjelenése időtálló és modern egyszerre. Kétfelé hajtható darabjaink között megtalálhatóak patentos átkapcsoló füllel rendelkezőket, vagy anélkülieket is. Ezek a kisméretű, egyszerűbb darabok az első pénztárcáink emlékét is felidézhetik.

A SLIM pénztárca előnyei

Azoknak a vásárlóinknak, akik túl vastagnak találják lecserélendő tárcájukat, SLIM darabjainkat ajánljuk szíves figyelmébe.

Slim pénztárcák

Ezek a tárcák tökéletesen alkalmasak számos különböző kártya és irat tárolására, miközben továbbra is megőrzik, keskeny, kézbeillő alakjukat. Továbbá kényelmesen tarthatók a farzsebben, akár ülés közben is. Szintén ajánljuk ezeket a darabokat azoknak, akiknek nehézséget okoz a tárca öltönyzsebben való tárolása. Átkapcsoló füllel rendelkező darabjaink pedig azt is biztosítják, hogy kedvenc pénztárcánk ne nyíljon szét akaratlanul. Azonban mielőtt átpakolunk a régi, kissé viseltes, – több éves csekkektől, elavult bevásárló listáktól, sosem használt kedvezmény kártyáktól duzzadó tárcánkból az új szerzeményünkbe – érdemes egy kérdést feltenni magunknak: valóban szükségem van minden nap minderre?

Fontos, hogy csak azokat a dolgokat tartsuk állandóan magunknál, amelyek nélkül tényleg nem tudunk kilépni az utcára. Egy alapos selejtezés után ki fog derülni, hogy valójában milyen méretű és elrendezésű pénztárcára van szükségünk a mindennapokban.

Miért érdemes bőr pénztárcára váltani - Banner-2

Miért érdemes a valódi bőrből készült pénztárca modellt választani?

A leglényegesebb különbség a valódi bőr és a műbőr között az, hogy a valódi bőr állati bőrből (mint például szarvasmarha, bivaly) készül, míg a műbőrt műanyagból állítják elő műbőr gyárakban. Két fajta alapanyagból készülhet a bőrdíszműves szakmában használt műbőr. Lényegesen olcsóbb, mivel gyengébb minőségi jellemzőkkel bír a PVC (Poli-Vinil-Chloride) műbőr.

Ez az anyag a téli hidegben rideggé, törékennyé válik. A másik, valamivel jobb minőségű műbőr a poliuretán (PU). Ez a műbőr gyárakban készítve már valamelyest jobb tulajdonságokkal bír a bőrdíszműves termékek gyártására nézve. Rövid idő elteltével azonban fény derül arra, hogy műbőr termékkel van dolgunk. Ezek teljesen másképp viselkednek a használat során, kihordási idejük 20-25 százaléka csak a valódi bőr termékekének.

Miért érdemes bőr pénztárcára váltani - Műbőr

A rostbőr (pénztárca)

Hogyan készül a rostbőr?

Szót kell ejtenünk még egy fajta műbőrről, amelyet textilbőrnek vagy rostbőrnek neveznek a szakmában. Ez az alapanyag a következőképpen készül: a bőr gyártása, illetve szabása során keletkezett hulladékot megdarálják. Ezután összekeverik a műbőr gyártása során használt műbőr alapanyagokkal. A műbőrgyárak a hulladékbőrt ingyen kapják a bőrgyáraktól. Azért nem fizetnek, mivel a bőrfeldolgozók a hulladékbőr elszállításával megspórolják megsemmisítésének költségeit. A bekevert bőrdarálék nem javít lényegesen a műbőr tulajdonságain, ezért ez az alapanyag nem tartozik a jó minőségű tartós bőrdíszműves alapanyagok közé. Nem veheti fel a versenyt a valódi bőr termékek minőségével.

A rostbőr hátrányai a használat során

A rostbőr felülete könnyen karcolódik, idővel a használat során leválhat a hordozó alapanyag felületéről. A használat során a gyártás alkalmával a textilbőr előállításához használt vegyszerek elkezdhetnek bomlani. Így egy idő után nem tartják megfelelően össze az adott terméket, így az használhatatlanná válik. Az élénkebb, erős színű termékek felülete a napsütés hatására megfakulhat, elveszítheti eredeti színárnyalatát. Továbbá a műbőr és rostbőr termékeknél a legkorszerűbb gyári háttér ellenére sem érhető el a valódi bőrök felületének természetes karakterisztikája és az a kiváló tulajdonsága, hogy hosszú használat során is szinte elnyűhetetlen.

Miért vásároljon nálunk?

Érthető tehát, hogy az általunk forgalmazott 100%-os valódi bőr termékek magas minőségével a műbőr alapanyagból összeállított termékek nem összehasonlíthatók. Webáruházunkban kizárólag valódi bőr termékeket forgalmazunk. A nálunk történő vásárlás esetén biztos lehet abban, hogy 100 %-os valódi bőr terméket fog kézhez kapni, melyre garanciát vállalunk.

Miért érdemes bőr pénztárcára váltani - valódi bőr

Az igazi bőrből készült pénztárca egytől egyig egyediek, hiszen nincs két egyforma bőr sem. A valódi bőr természetes struktúrája jellegzetes megjelenést kölcsönöz a belőle készült termékeknek. A műbőr eredetéből kifolyólag nem hordoz magán ilyen sajátosságokat. Nagyüzemi, tömeggyártásban készülnek ezek a típusú műbőr bőrdíszműves termékek, így elveszítik egyedi, meghatározó jellegüket. Vállalkozásunk elsődleges céljának tartja, hogy csak és kizárólag első osztályú termékek kerüljenek ki a kezeink közül.

Ezért pénztárcáink gyártási folyamatában a bőr kikészítése alatt és a szabásnál is kifejezetten odafigyelünk, hogy ne legyenek a bőr felületén hibás, sérült részek. A bőr gyártásánál ezért nagyon fontos folyamat a bőrök válogatása, osztályozása. A válogatást elvégezzük már a nyers bőröknél, de a kikészített bőrök esetében is.

Miért érdemes bőr pénztárcára váltani - banner-5

Bőrgyártásról videó a képre kattintva!

A bőr pénztárcák másik leglényegesebb tulajdonsága a tartósság. Egy bőr pénztárcát akár évtizedekig is használhat anélkül, hogy meglátszana rajta. Egy műbőr pénztárca a tömeggyártás és az anyag gyengesége végett sokkal kevésbé tartós. A műbőr felülete könnyen sérül, anyaga hamarabb feslik, szakad, mint a valódi bőré, így az ebből készült pénztartók használati ideje is jócskán kevesebb, mint a bőr tárcáké.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy érdemes valódi bőr terméket vásárolni, hiszen ezen termékek tartóssága, használhatósága és magas gyártási minősége garantálja használójának a hosszú ideig tartó használatot minőségvesztés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük