Hogyan vigyázzunk pénztárcánkra

Hogyan vigyázzunk pénztárcánkra cikk borítóképe

Vigyázzunk pénztárcánkra, hogy ne váljunk a pénztárca tolvajok áldozatává?

Hölgyek esetében a legfontosabb szempont, ha a kézitáskájukban tartják a pénztárcájukat, hogy a táskájuk teteje nem nyitott, hanem cipzárral zárni tudják a táskájuk belsejét. Azt mindig tartsák becipzárazva olyan helyen, ahol számítani lehet a pénztárca ellopására. Nagyon sok ember azért kényszerül új pénztárcát vásárolni – holott a régivel nagyon elégedett volt és nem is volt rossz állapotban ? mert ellopták. A megelőzés érdekében szeretnénk néhány tanácsot adni, hogyan vigyázzunk pénztárcánkra, nehogy zsebtolvajok áldozataivá váljunk.

Hölgyek esetében egy lazán vállra dobott kézitáska nagyon csalogató lehet

A nyitott kézitáska felhívás lehet egy tolvaj számára főleg tömegben, tömegközlekedési eszközön. Innen szinte észrevétlenül ki tudják lopni a táska tetején heverő pénztárcát. Ha a pénztárca egy cipzáras részben a táska aljában vagy oldalában van tárolva, akkor már sokkal nehezebb dolga van a tolvajnak. A legjobb, ha a táska teteje becipzározható. Ezen kívül, ha tömegközlekedési eszközön ülünk, a legbiztonságosabb, ha a táskánkat az ölünkben tartjuk, kezünkkel szorosan a testünkhöz szorítjuk, hogy ne tudjanak könnyen hozzáférni.

A másik kifinomultabb módszer, mikor borotvával kivágják a táska oldalát, és így veszik el belőle az értéket. Tömegközlekedési eszközön ülve, ha a táskát magunk elé vesszük, és szorosan magunkhoz öleljük, ez az elkövetési módszer már nem működik.

Jó tanács azoknak, akik rendszeresen hátizsákot hordanak

Tömegközlekedési eszközön fordítsák maguk felé a hátizsákot és ne a hátukra, hanem a mellkasukra csatolják. Így rálátnak a hátizsákra és a karjukkal is meg tudják akadályozni a lopást. Férfiaknál a leggyakoribb a farzsebből kikandikáló pénztárca elemelése. Ez szintén nagyon csalogató a zsebtolvajok számára. Igyekezzen az illető ne a farzsebében hordani a pénztárcát, hanem egy belső zseb sokkal megfelelőbb és biztonságosabb a pénztárcánk tárolására.

Abban az esetben, ha valaki ragaszkodik a pénztárcájának farzsebben való viseléséhez

Tudjuk ajánlani azt a megoldást, amikor egy lánccal hozzá van rögzítve a pénztárca a derékszíjához, vagy a nadrág bujtatójához. Plusz biztosítékot jelent még az is, ha a pénztárca külső átkapcsoló füllel rendelkezik.

Nem véletlenül nagyon elterjedt a rövid vállfogóval rendelkező női táska

Olaszországban, ahol már régen is a hölgyek szorosan a hónuk alatt a karjukkal az oldalukhoz szorítva viselték a táskájukat. Nem tudhatták ugyanis, hogy melyik pillanatban tűnik fel mellettük egy motoros páros, akinek az utas ülésen ülő tagja pengével levágja a hölgyek válláról a táskát. Ez sokkal nehezebb akkor, ha a női táskának rövid a vállfogója és a táska hölgy viselője a táskát szorosan a testéhez szorítja.

Mit tehetünk ha mégis ellopták tőlünk a pénztárcánkat?

A pénztárcában tárolt bankkártyánkat, bankkártyáinkat tiltsuk le mielőbb a bankunknál. Ezt a legtöbb banknál már telefonon is megtehetjük és nem kell személyesen bemenni. Amennyiben személyi okmányaink is a tárcában voltak úgy fontos, hogy ezt a rendőrségen is be kell jelenteni. A bejelentést követően a hozzánk legközelebb levő kormányablaknál meg tudjuk igényelni az ellopott okmányokat. Fontos, hogy valamilyen igazolásra szükség lesz pl. anyakönyvi kivonatra.

Milyen új pénztárcát ajánlunk a régi helyett

Ezt követően vásárolhatunk egy új pénztárcát a régi helyett. Biztonsági szempontból javasolunk olyan pénztárcákat ami belső vagy külső átkapcsoló füllel rendelkeznek. Tanácsoljuk továbbá, hogy a digitális adatlopás kizárása céljából RFID pénztárca modellt válasszanak.

Exkluzív Vester Luxury bőr női pénztárca VP443

 

GreenDeed férfi pénztárca SKB09/T

 

Pénztárca RFID védelemmel SKYFLYER DWR3203

Pénztárca RFID védelemmel SKYFLYER DWR3203

 

Csíkbetétes Corvo Bianco RFID férfi pénztárca RCCS1027/T